معرفی و مقایسه انواع پارافین

پارافین واکس (Paraffin wax):  
پارافین با فرمول CnH2n+2 در اصطلاح علم شیمی از خانواده آلکان‎ها است و یک ترکیب هیدروکربنی اشباع شده می‎باشد که تمامی اتم‎های کربن موجود در مولکول با پیوند‎های ساده به یکدیگر متصل شده‎اند.
پارافین در گروه و زمره مواد شیمیایی معرفی و طبقه‎بندی شده است ولی پارافین یک ماده خنثی از خانواده آلکان می‎باشد که به خودی خود میل ترکیب با هیچ ماده و عنصر دیگر را ندارد، حتی آب و هوا. همچنین پارافین تقریبا آلودگی زیست محیطی ندارد.
پارافین جامد به رنگ شیری و بدون بو و طعم خاصی است و در دمای 58 الی 65 درجه سانتیگراد ذوب و در دمای 50 الی 55 درجه سانتیگراد منجمد می‎شود و در دمای 260 الی 270 درجه سانتیگراد تبخیر می‎گردد. ویسکوزینه پارافین در 10 درجه سانتیگراد برابر 75/5 الی 5/6 سانتی استوک است.
پارافین واکس جامد و پارافین واکس کریستال معمولا در قالب‎های 5 کیلویی و بسته‎های 25 کیلویی کارتن و بسته‎بندی می‎گردد و در برخی از کارخانه‎ها به صورت گرانول تولید و بسته‎بندی می‎شود.

پارافین کریستال:
پارافین کریستال بدون اسید به جهت انعطاف‎پذیر بودن آن برای ساخت شمع‎های دست‎ساز بیشتر مورد استفاده قرار می‎گیرد.

پارافین مایع بهداشتی:
در صنایع بهداشتی و آرایشی برای ساختن پماد‎ها و کرم‎ها و نرم‎کننده‎ها و نیز با درصد روغن پائین برای پارافینه نمودن لیوان کاغذی و مقواهای بسته‎بندی و بشقاب مقوایی و پوشش دادن برخی میوه‎ها (برای فقط تراوت و عدم تعرق) مورد استفاده قرار می‎گیرد. و در صنعت نیز به عنوان روانکار استفاده می‎شود. پارافین مایع، ماده‎ای است بدون بو و اثر و در بشکه‎های 220 لیتری آماده عرضه می‎باشد.

پارافین خوراکی:
پارافین خوراکی به عنوان ملین و روان‎کننده و مسهل مورد استفاده قرار می‎گیرد و طیف گسترده‎ای از آن برای مصارف دارویی و معالجه انسان و دام و طیور طبق نظریه پزشک کاربرد دارد.

اسلاک واکس:
ترکیبی از چربی و روغن‎های مختلف بوده و می‎توان بیان کرد روغن بی‎کیفیت پارافین می‎باشد. اسلاک واکس یکی از محصولات روغن‎سازی پتروشیمی با رنگ‎های تیره می‎باشد که در گریدهای متفاوت عرضه می‎گردد.
پارافین ژله‎ای: پارافین ژله‎ای معمولا برای تولید شمع‎های داخل لیوان و ظروف شیشه‎ای کاربرد دارد و مصرف آن در وسایل تزئینی دیده می‎شود و حالتی شل و لغزنده و چرب مانند دارد.
فوتس اویل: طبق فرآیند شیمیایی پس از تولید پارافین جامد، روغن پسماند آن را فوتس اویل می‎نامند.

چاپ